Terug naar het overzicht

'Zomergasten' in Museum Dr. Guislain - Gratis ticket (t.e.m. 31/8)

Logo De Morgen

Bezoek als abonnee van De Morgen gratis de expo 'Zomergasten' in Museum Dr. Guislain in Gent. Uw ticket is geldig tot en met 31/08/2018.

Een zomer lang maken drie gasten het mooie weer in Museum Dr. Guislain. Het Vijfde Seizoen nodigt sinds 1998 een of meerdere kunstenaars uit om drie maanden lang in de psychiatrische instelling Willem Arntsz Hoeve in Utrecht te verblijven en daar ten minste één werk te realiseren. In 2014 startte ook Stichting Beautiful Distress een vergelijkbaar project in de instelling Kings County in New York. Een selectie van werken gemaakt tijdens deze kunstenaarsresidenties ontpopt zich deze zomer in Gent tot een manifest: kunstenaars breken, van binnenuit, de eeuwenoude muren rond de psychiatrie af.

Verder brengt Museum Dr. Guislain een selectie uit Galerie Atelier Herenplaats, een bruisende werkplek voor kunstenaars met een verstandelijke beperking of psychiatrische achtergrond in Rotterdam, en werd er gesnuisterd in de depots en het atelier van Kunsthuis Yellow Art, een broedplek voor kunstenaars met een psychische kwetsbaarheid in het ouderlijke huis van Jan Hoet in Geel.

Copyright beeld: Maarten Wendrich, Man met emmers, 2012, linoleumdruk op papier. Collectie Herenplaats.

Bekijk hier de actievoorwaarden