Terug naar het overzicht

Toneelhuis presenteert Mother Song - Win duotickets (24/4)

Logo De Morgen

Win een duoticket voor 'Mother Song', op 24 april in de Bourla Schouwburg in Antwerpen.

Vrouwen die hun leven verwoest zien door de waanzin van de oorlog: Klytaimnestra, Andromache, maar ook vrouwen vandaag in Irak, Syrië, Libië,.. Telkens rijst de vraag: wat na het geweld?

De Trojaanse oorlog, ook wel de ‘moeder aller oorlogen’ genoemd, levert een hallucinante reeks portretten op van vrouwen die hun leven en liefde verwoest zien door de waanzin van de oorlog: Klytaimnestra, de Trojaanse Hecabe, Andromache, Kassandra... 

Mokhallad Rasem laat zich inspireren door de aanklachten die deze vrouwen de wereld instuurden: lamentaties die zowel de zinloosheid van het geweld als de woede over de eigen machteloosheid bezingen.

 Op 24 april in de Bourla Schouwburg in Antwerpen.

De gelijkenis met landen als Irak, Syrië en Libië – door oorlog, extremisme en sektarisch geweld verscheurd – hoeft niet ver gezocht te worden: lijden en verdriet echoën over de eeuwen heen. Hoe vrouwen in deze landen met geweld en zijn vele neveneffecten omgaan, capteert Mokhallad Rasem in filmbeelden die hij ter plekke gaat draaien en vervolgens confronteert met zijn performers op scène.

Bekijk hier de actievoorwaarden