Terug naar het overzicht

The Man Who Killed Don Quixote - Win duotickets voor de Avant- Première in aanwezigheid van Terry Gilliam (20/06)

Logo De Morgen

Ooit was Toby (Adam Driver) een ambitieuze, idealistische student die in een Spaans dorpje zijn afstudeerproject "Don Quichote” regisseerde.

Vandaag is hij een gevierde, maar verwaande filmmaker. Wanneer hij na vele jaren terugkeert naar Spanje, ontmoet hij de oude man die ooit de rol van Don Quichote speelde. Maar de man waant zich nog steeds Don Quichote en ziet in Toby zijn trouwe volgeling Sancho Panza.

Het duo begint aan een bizarre tocht en langzaam wordt Toby meegezogen in een wereld van illusie waarin hij dromen en realiteit niet meer van elkaar kan onderscheiden.

Na 17 jaar pre-productie is de legendarische regisseur Terry Gilliam ('12 Monkeys', ‘Brazil') er eindelijk in geslaagd om zijn mythisch droomproject te verfilmen.

Hij kan daarvoor rekenen op een droomcast aangevoerd door Adam Driver ('Star Wars: The Force Awakens', ‘Paterson'), Jonathan Pryce ('Pirates of the Caribbean', 'The Brothers Grimm'), Stellan Skarsgård ('The Avengers', 'Good Will Hunting’) en Olga Kurylenko ('Quantum of Solace',Oblivion')

Vanaf 25 juli in de bioscoop

Bekijk hier de actievoorwaarden