Terug naar het overzicht

't Hof van Commerce - Bekijk de mockumentary gratis

Logo De Morgen

Canvas wou de film niet uitzenden, dus doen wij het maar. Speciaal voor de abonnees van De Morgen: de bejubelde mockumentary Wien is 't Hof van Commerce!

Hun 20-jarig jubileum werd al uitgebreid gevierd met een uitverkochte clubtoernee en een bejubelde mockumentary. En voor onze abonnees doet ’t Hof van Commerce daar nog een schepje bovenop: een exclusieve De Morgen Sessie én hun film hieronder te bekijken op onze website.

Wien is 't Hof van Commerce is een interessant montage-experiment van Kristof Michiels, DJ 4T4 van ’t Hof. En daarmee oogstte hij heel wat lof. “Ik heb véél coole reacties gehad, maar het leukste was de eerste reactie van Serge (Buyse of MC Buzze, RB)”, vertelt Michiels. “Zelf was hij niet erg onder de indruk van wat we de afgelopen twintig jaar gedaan hebben. We hadden wel wat opgetreden, maar dat was het ook. Tot hij de film zag, en er even stil van werd. Plots stelde het wel iets voor. Dat was het schoonste compliment.”

En ook Flip Kowlier was blij met Wien. “In een interview noemde hij de film fantastisch. En hij mocht dat zeggen, want hij heeft ‘m zelf niet gemaakt. (lacht) Ik heb Flip zelden zo horen stoefen over iets. Dat hij het nu deed over mij - zonder verbloeming, terwijl ik erbij zat - daar verschoot ik van. Het was een bevestiging die ik persoonlijk in ’t Hof altijd wat gemist heb.”

Bekijk hier de actievoorwaarden