Terug naar het overzicht

Stephan Balkenhol - Gratis ticket (t.e.m. 13/01)

Logo De Morgen

Bezoek als abonnee van De Morgen gratis de expo 'Houtsculpturen uit privécollecties' van Stephan Balkenhol in Cultuurcentrum Scharpoord in Knokke-Heist. Uw ticket is geldig tot en met 13 januari.

Van 27 oktober tot en met 13 januari ontdekt u in Cultuurcentrum Scharpoord het werk van de Duitse beeldhouwer Stephan Balkenhol, een grote naam in de internationale hedendaagse beeldende kunst.

Onnavolgbare techniek en een verbluffend oog voor detail gaan hand in hand bij de creatie van Balkenhols herkenbare beelden van mens en dier. Sokkel en figuur worden onafgescheiden uit hetzelfde stuk houtblok gehouwen, waarbij u, als u goed kijkt, ook de sporen van het maakproces nog kunt onderscheiden. Die inkervingen en inslagen zijn een onmisbaar onderdeel van de kunst, en zetten de gedetailleerde vormgeving extra in de schijnwerpers. Een likje verf zorgt voor de finishing touch.

Met deze expo is voor het eerst in België een overzicht te zien van meer dan 30 jaar artistieke expressie in hout. Bewonder grote en kleine sculpturen, reliëfs en tekeningen uit Belgische privécollecties, samengesteld door curator Jo Coucke in nauwe samenwerking met de kunstenaar zelf.  

© Stephan Balkenhol & Deweer Gallery
Bekijk hier de actievoorwaarden