Terug naar het overzicht

'Medardo Rosso' in het MSK in Gent - Gratis duoticket (t.e.m. 24/06/2018)

Logo De Morgen

Nog tot 24 juni kunt u in Gent de sculpturen en fotografie van Medardo Rosso (1858-1928) ontdekken, pionier van de 20ste-eeuwse beeldhouwkunst. 

Met de grootste Rosso-tentoonstelling in België sinds 1909, duikt het MSK in het bijzondere oeuvre van deze Italiaanse meester.

Medardo Rosso is de beeldhouwer van het ontastbare. Met kwetsbare en dromerige sculpturen, geboetseerd in was, plaaster en zachte klei, zoekt hij de uiterste grenzen van de materie op. Zijn ultieme doel is om licht en beeld als het ware in elkaar te laten opgaan. Rosso’s efemere beelden worden in de Gentse museumzalen geflankeerd door atelierfoto’s gemaakt door de kunstenaar. Ze brengen diens creatieve proces tot leven en tonen zijn interesse voor kunstfotografie aan het begin van de 20ste eeuw.

Internationaal geroemd maar in België bijna onbekend: ‘Medardo Rosso’ is een absolute buitenkans om het oeuvre van deze vooruitstrevende kunstenaar van dichtbij te bewonderen, aan de hand van tientallen bruiklenen uit internationale collecties.

Bekijk hier de actievoorwaarden