Terug naar het overzicht

LAATSTE KANS: Exclusieve matinee expo 'Prikkels. Tussen pijn en passie' - Win duotickets

Logo De Morgen

Er zijn nog een aantal extra tickets voor de exclusieve matinee van de expo 'Prikkels. Tussen pijn en passie' in Museum Dr. Guislain in Gent op zondag 17 maart. Kan jij er zeker bij zijn? Neem dan deel aan onze wedstrijd. 

Alles om ons heen tintelt en zindert. Digitale schermen lichten op. Neuronen knetteren onder de hersenpan. Zintuigen raken overweldigd. Sommigen duiken gretig in die overvloed aan stimuli, anderen gaan kopje onder of zoeken soelaas in een prikkelarme omgeving. Worden we rusteloos of futloos, lijden we aan digibesitas of burn-out? De uitersten bestaan vandaag naast elkaar: tegenover de flaneur in de bruisende metropool staat de moderne heremiet, en aan de afzonderingsruimte grenst het voortdenderende internet.

Prikkels. Tussen pijn en passie haakt in op het debat over de plaats van het individu in zijn razende of juist desolate omgeving. Reageren we verveeld of geïrriteerd, zijn we hoogsensitief of juist apathisch, zoeken we de platte rust op of vinken we de bucketlist af?  De tentoonstelling verkent op cultuurhistorische en artistieke wijze de balans tussen de overdaad en het tekort aan impulsen, en onderzoekt hoe we onze dorst naar prikkels koortsachtig trachten te lessen, of hen net krampachtig proberen buiten te sluiten.

 

Als abonnee maakt u kans op een exclusieve matinee van de expo op zondag 17 maart om 10u30.

10u30: koffie en croissants
11u: welkom door De Morgen en Museum.
11u15-12u30: rondleiding

 

Onderschrift campagnebeeld: Michaël Borremans, Various ways of avoiding visual contact with the outside world using yellow isolating tape, detail, 1998, potlood en aquarel op karton. Foto: Felix Tirry. Collection Tim Van Laere Gallery, Antwerp. Courtesy Zeno X Gallery, Antwerp.
Bekijk hier de actievoorwaarden