Terug naar het overzicht

JR - Win duotickets (28/3)

Logo De Morgen

Maak kans op een duoticket voor JR van FC Bergman voor Toneelhuis op 28 maart in Schelle

Medio jaren zeveng wordt het New Yorkse beurswezen brutaal ontwricht of toch minstens stevig door mekaar geschud, wanneer uit het niets een nieuwe speler de markt bestormt: JR Vansandt is gehaaid, meedogenloos en... amper elf jaar oud. Verstoken van enig moreel besef en verstopt achter een bescheiden legertje stromannen, advocaten en spindoctors legt de snotneus zijn onzichtbare klauw op Wall Street en richt zo een ware ravage aan onder de concurrene, de aandelenmarkt in het algemeen, het Amerikaanse en mondiale polieke bestel, maar evengoed onder mensen die op het eerste en laatste gezicht niks met de zaak te maken hebben. Hij zou Warren Buffets ergste nachtmerrie geweest zijn, mocht hij echt bestaan hebben.

William Gaddis wordt beschouwd als een van de invloedrijkste schrijvers binnen de Amerikaanse postmoderne literatuur. Met zijn experimentele magnum opus JR schrij hij een complexe en bijwijlen hilarische sare op het kapitalisme.

bekijk de teaser

Deze roman vormt het uitgangspunt voor FC Bergmans gelijknamige voorstelling over mensen die te broos zijn voor de omgeving waarin ze zich bevinden. Mensen die vruchteloos trachten hun leven vorm te geven, daarbij de hoofd? en bijzaken niet meer van elkaar kunnen onderscheiden, en zich vergalopperen in hun wedloop tegen de eeuwigheid. JR is een grootse locaevoorstelling met een mijnenveld van levens, relaes en incidenten als decor. Met een torenhoge set, live video, muziek en een groot spelersensemble reconstrueren ze JR’s caleidoscopische wereld.

 

28 MAART — 19U30 — VOORMALIGE ELECTRABELSITE, ALEXANDER WUSTSTRAAT 2, SCHELLE

Doe mee en win een duoticket, inclusief parkeerticket en shuttlebus!

regie Stef Aerts, Joé Agemans, Thomas Verstraeten, Marie Vinck
naar het boek van William Gaddis
tekstbewerking FC Bergman i.s.m. Bart Van den Eynde en Willem Wallyn
met Joé Agemans, Kes Bakker, Gene Bervoets, Jan Bijvoet, Michael De Cock, Rashif El Kaoui, Frank Focketyn, Ella?June Henrard, Bart Hollanders, Imke Mol, Junior Mthombeni, Anne-Laure Vandeputte,
Stijn Van Opstal, Geert Van Rampelberg, Oscar Van Rompay, Thomas Verstraeten, Marie Vinck e.a.

 

copyright foto: copyright Kurt Van der Elst

Bekijk hier de actievoorwaarden