Terug naar het overzicht

Geletterde mensen - Win duotickets (28/4, 5/5 of 9/5)

Logo De Morgen

Maak kans op een duoticket voor deze 34ste editie van Geletterde Mensen

Drie vrienden – twee verwante schrijvers en één verwante zangeres – zetten de lijnen uit van Geletterde Mensen, een van de beproefde formats van Behoud de Begeerte. Christophe Vekeman, meestal getooid met cowboyhoed, mag gerust een podiumbeest genoemd worden; Peter Terrin, meestal strak in het pak, doet het op het podium liever rustig aan; An Pierlé, meestal optredend op een zitbal, is de ampersand tussen de twee. 

Beide heren delen een pessimistisch levensgevoel, maar dat belet hen niet als vrolijke jongens door het leven te gaan. Terrin en Vekeman brengen hun beste teksten ten gehore en gaan op zoek naar de overeenkomsten en de verschillen in hun oeuvres – om met de voorliefde voor auto’s en die voor countrymuziek alvast een van beide te noemen. 

Win tickets voor de voorstelling op 28/4 in Herentals (CC 't Scheliken), 5/5 in Aarschot (CC Het Gasthuis) of 9/5 in Gent.

Christophe Vekeman heeft met Mensen als ik een nieuwe roman onder de arm – zijn vijftiende boek inmiddels – waarin hij onder de onherkenbare schuilnaam Christophe ‘Buck’ Vekeman op zoek gaat naar zielsverwanten. Op het podium treft de schrijver die alleszins in Peter Terrin, zijn bloedbroeder die de doorbraak naar het grote publiek beleefde met Post Mortem, bekroond met de AKO Literatuurprijs. Eerdere romans van Terrin De bewaker en Monte Carlo verschenen op de shortlist van de Libris Literatuurprijs, zijn meest recente Yucca op die van de ECI Literatuurprijs. An Pierlé maakte met de platen Arches en Cluster een tweeluik waarin ze het kerkorgel centraal plaatste. Dat leidde tot een tournee die enkel mee te maken was in de kerken te lande. Haar stem en pianospel zijn essentieel voor de slagkracht die Terrin en Vekeman aan de dag zullen leggen. 


Foto © Filip Van Roe

 

Bekijk hier de actievoorwaarden