Terug naar het overzicht

Film Fest Gent On Tour stelt voor: 'La Terra dell'Abbastanza' (18/12)

Logo De Morgen

Maak kans op een duoticket voor de vertoning van La Terra dell'Abbastanza op 18 december op verschillende locaties.

Met Film Fest Gent On Tour brengen we een avant-première van een markante film naar een bioscoop of cultureel centrum bij u in de buurt. Op 18 december kan u naar de de indrukwekkende Italiaanse debuutfilm 'La Terra dell'Abbastanza'.

Beste vrienden Mirko en Manolo wonen met hun alleenstaande ouders in de buitenwijken van Rome. Zij leven in armoedige omstandigheden en moeten hun steentje bijdragen om de huishoudens draaiende te houden. De jongens delen dezelfde dromen over een leven met vrouwen, seks en geld. Als ze per ongeluk iemand aanrijden en hierdoor betrokken raken bij de lokale maffia verandert dit hun manier van leven en hun vriendschap radicaal. Al snel leven ze in weelde en raken ze bedwelmd door het snelle geld en verliezen ze het contact met de werkelijkheid. De vrienden raken steeds verder verwijderd van hun oude leven, ze belanden in een spiraal van geweld en slaan daarmee een weg in die onomkeerbaar lijkt.

De broers Damiona en Fabio D’Innocenzo spelen de hoofdrol in hun eigen filmdebuut, waarmee ze in Italië de Silver Ribbon wonnen; een prijs van journalisten voor beste script en regie.

Vertoningen in: 
Sphinx cinema (Gent)
Flagey (Brussel)
Cinema Cartoon's (Antwerpen)
Cinema Lumière (Brugge)
Cinema Zed (Leuven)
Kunstencentrum BUDA (Kortrijk)
CC Jan Tervaert (Hamme)
CC Strombeek (op 17 december)
CC Zoetegem (Zottegem)
Cinema Westside (Evergem)
CC Ter Dilft (Bornem)
The Roxy Theatre (Koersel)
Studio Geel

Bekijk hier de actievoorwaarden