Terug naar het overzicht

Film Fest Gent On Tour #9 stelt voor: 'A Ciambra' - Win Duotickets (20/02 )

Logo De Morgen

Maak kans op een duoticket voor 'A Ciambra' op 20 februari tijdens Film Fest Gent On Tour.

Film Fest Gent On Tour brengt een avant-première van een markante film naar een bioscoop of cultureel centrum bij u in de buurt. Op 20 februari staat 'A Ciambra' van Jonas Carpignano voor u klaar. 'A Ciambra' won de Georges Delerue Award voor Beste Muziek op Film Fest Gent 2017.

Doe mee en kies uw bioscoop.
De deelnemende bioscopen zijn Sphinx Cinema Gent, CC Strombeek, Cinema Lumière in Brugge, Cinema Cartoon's, Studio Geel, Cinema ZED Leuven, Cinema Westide in Evergem, Roxy Theatre in Koersel, Kunstencentrum BUDA in Kortijk, CC Zoetegem, CC Jan Tervaert in Hamme, CC Ter Dilft in Bornem en Flagey.
 
'A Ciambra' speelt zich af in de Zuid-Italiaanse regio Calabrië. Daar woont de familie Amato, vier generaties op elkaar gepakt in een gammel huis. Kleine criminaliteit zoals inbraken en autodiefstal zorgen voor brood op de plank. Daarbij is het voortdurend uitkijken de plaatselijke maffia niet voor de voeten te lopen. Als de vader en oudste zoon worden gearresteerd, voelt de 14-jarige Pio zich de man in huis. Hij wil graag tonen dat hij al voor vol kan worden aangezien en gaat op eigen houtje het dievenpad op. De enige bij wie hij terecht kan voor hulp is de sympathieke Ayiva en die voor Pio een soort tweede vader is geworden. Pio zal echter ondervinden dat een echte man worden ook inhoudt, dat hij keuzes moet maken en dat de familie daarbij het sterkste aan hem trekt...

'A Ciambra' is de tweede langspeelfilm van Jonas Carpignano (na het eveneens veelbekroonde 'Mediterranea') en werd geproduceerd door niemand minder dan Martin Scorsese. Op het Film Fest Gent 2017 werd 'A Ciambra' bekroond met de Georges Delerue Prijs voor Beste Muziek van componist Dan Romer. Eerder won de film al het Europa Cinemas Label voor Beste Europese Film in de Quinzaine des Réalisateurs in Cannes 2017.

Bekijk hier de actievoorwaarden